На Франківщині з’явилася мережа гастрономічних маршрутів «Дороги смаку Прикарпаття»

Опубліковано:

На території Івано-Франківської області триває робота над формуванням мережі гастрономічних маршрутів.

Сьогодні, 2 вересня 2020 р. відбулися установчі збори громадської спілки «Дороги смаку Прикарпаття», яка має на меті об’єднати виробників традиційних локальних продуктів, заклади харчування, розміщення та інших операторів туристичного ринку Івано-Франківщини у мережу гастрономічних маршрутів з одноіменною назвою.

«Дороги смаку Прикарпаття» – є одним із елементів ініціативи проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», спрямованого на розвиток загальнонаціональної мережі еногастрономічних маршрутів «Дороги вина та смаку України».

Завданням  проєкту є впровадження системи географічних зазначень  у сегменті виноробства та виробництва локальних продуктів харчування на всій території України. Його реалізація дасть змогу ввести систему контролю якості, привести українське законодавство у відповідність до європейського, що тільки посилить процес популяризації внутрішнього туризму країни.

Метою Дороги є інтегрування пропозицій виробників традиційних локальних продуктів, зокрема продуктів харчування із зареєстрованим зазначенням походження (географічним зазначенням) у систему туристичного ринку через формування нової гастротуристичної пропозиції з акцентом на гастрономічні традиції Гуцульщини, Бойківщини, Покуття.

На установчому засіданні було обрано голову правління, нею стала Ірина Фіщук, – засновниця сімейної ресторації «Світлиця Мулярових».

Розробка гастромаршрутів здійснюється за активної підтримки обласної та міської влад, а також виробників традиційних локальних продуктів, закладів харчування, закладів розміщення м. Івано-Франківська, Долинського, Коломийського, Тлумацького, Косівського, Верховинського районів та Яремчанської міської ради, інформує Івано-Франківська міська рада.

Про Захід