ООН відреагувала на зґвалтування у поліцейському відділку Кагарлика

Опубліковано:

Про це йдеться в повідомленні Моніторингової місії ООН з прав людини Facebook.

У зверненні йдеться, що місія з прав людини стурбована інформацією про сексуальне насильство і тортури жінки і чоловіка в поліцейському відділку в Кагарлику.

Нільс Мельцер, спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських чи таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, після свого візиту в Україну в 2018 році, підкреслив, що «слід вжити швидких та ефективних заходів для зміни культури поліції, яка, очевидно, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним». – йдеться у пості.

Ми закликаємо Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального прокурора провести ефективне, оперативне, ретельне та неупереджене розслідування всіх ймовірних злочинів вчинених поліцією, в тому числі нещодавнього інциденту в Кагарлику.

Ми також закликаємо Національну поліцію вжити необхідних заходів для запобігання подальшим випадкам катування та жорстокого поводження в їхніх рядах.

Нарешті, ми закликаємо Парламент України привести статтю 127 Кримінального кодексу у повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань, таким чином закривши існуючі чи потенційні лазівки для безкарності, – пишуть ООНівці.

Про Захід