$6000 за незаконний перетин кордону – на Закарпатті затримали переправника ухилянтів (Фото)

Опубліковано:

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури на організації незаконного переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків до Словаччини викрито мешканця смт. Великий Березний. Чоловіка затримали в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 332 КК України.

Слідством встановлено, що закарпатець намагався реалізувати протиправну схему з переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено виїжджати за межі держави в період дії воєнного стану. Для цього він підшукав двох клієнтів – мешканців Київщини та Полтавщини – які за грошові кошти готові були перетнути держрубіж поза офіційними пунктами пропуску. Їх разом із організатором викрили на Ужгородщині, у с. Завосино. На місці події вилучено і 6000 доларів США – оплату за послуги з незаконного переправлення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення закарпатцеві про підозру та обрання запобіжного заходу, до цього він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Викриття протиправної діяльності прокурорами здійснено спільно зі слідчими поліції Ужгородщини, відділом міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, оперативниками Чопського прикордонного загону та спецпризначенцями «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Про Захід