$6000 за незаконне переправлення групи ухилянтів – судитимуть трьох закарпатців (Фото)

Опубліковано:

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо трьох мешканців Тячівщини за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено, що троє жителів с. Грушево налагодили протиправний механізм переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. За 6000 доларів США вони погодились організувати незаконний перетин держрубежу в обхід прикордонного контролю для чотирьох осіб. За вказані кошти обвинувачені мали розробити для «ухилянтів» найсприятливіший маршрут руху, за яким ті повинні були перейти через р. Тиса та потрапити до Румунії.Правоохоронці викрили вказану «схему» наприкінці травня. Тоді ж «на гарячому» – при отриманні частини грошової винагороди у розмірі 3000 доларів США – затримали одного з фігурантів.

Наразі він перебуває під вартою. Двом його спільникам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави та домашнього арешту відповідно.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та із залученням співробітників Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Про Захід