На Рівненщині потребують донорів крові

Опубліковано:

Станом на 21 серпня на Рівненщині є потреба в усіх групах крові. За інформацією Рівненський обласний центр служби крові, особливо потрібна 2+.

Лікарі зазначають, що потреби крові динамічні і змінюються щодня залежно від обставин.

Донорами в Україні можуть бути люди віком від 18 років та вагою понад 50 кілограм без протипоказань. Здавати кров можуть українці, а також іноземці, що мають постійну посвідку на проживання в Україні.

Донація – це відповідальна процедура, тому варто дотримуватися правил підготовки та харчування перед здаванням крові. Після того, як ви стали донором, дотримуйтеся правил відновлення. Вже через 60 днів знову зможете поділитися кров’ю.

Рекомендуємо обов’язково ознайомитися зі списком протипоказань. ( https://www.donor.ua/pages/4 , https://www.donor.ua/pages/5 )

Важливо! Обов’язково потрібно взяти з собою документ, що засвідчує особу. Тобто, паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Без них ви ризикуєте не здати кров. Також у пригоді стане застосунок «Дія».

Для спрощення процедури можна спершу зареєструватись на платформі ( https://www.donor.ua/pages/category/1 ) або звернутись безпосередньо в обласний центр переливання крові ( https://www.donor.ua/centers/49 ).

Про Захід