В Ужгороді відкрили звітну виставку Спілки професійних художників Закарпаття (Фото)

Опубліковано:

Відкриття звітної виставки Спілки професійних художників Закарпаття відбулося в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

На виставці представлений живопис художників-професіоналів згаданої організації, серед яких можемо назвати Василя Брензовича, Віталія Слободського, Любов Слободську, Серія Глущука та інших митців.

Відкривав виставку Василь Коцан, доктор історичних наук, директор КЗ «Закарпатський музей народної архітектури та побуту» ЗОР.

Віктор Кравчук, заступник директора, начальник управління комунальних закладів департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА привітав митців з експозицією та побажав натхнення на нові творчі доробки.

До вітального слова були запрошені: Василь Брензович, голова Спілки професійних художників Закарпаття, член Спілки незалежних художників КЕТ ім. А. Кашшая, член Національної спілки народних митців України. Як керманич, він поділився багаторічною роботою Спілки та підвів підсумки цього творчого року.

Василь Брензович акцентував увагу на особливому способі комунікації митців із навколишнім світом: «Ми говоримо з вами за посередництва мистецтва».

Михайло Белень, заслужений художник України, голова закарпатського осередку Національної спілки дизайнерів України. Він говорить: «Є світ, є Україна і є величезне українське мистецтво на увесь світовий простір».

Сергій Глущук, член Спілки незалежних художників КЕТ ім. А. Кашшая. Він надав сьогоднішній виставці сакрального значення. За його словами, як на столі є 12 страв на Святвечір, тож такою Святою вечерею для художників стала ця виставка.

Владислав Ганзел, голова закарпатського обласного відділення національної спілки архітекторів України, заступник голови Спілки професійних художників Закарпаття. Митець наголосив, що художники краю ніколи не залишалися осторонь війни, яка точиться у нашій державі. Також закликав у такий важкий час допомагати мистецтву, як воно допомагає нашим ЗСУ. Художник зазначив наступне: «Ми покликані для того, щоб створювати».

Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту

Про Захід