У Львові обговорили можливості співпраці із організацією ASAM

Опубліковано:

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з Головним координатором ASAM (Асоціація солідарності шукачів притулку та мігрантів) в Туреччині Ібрахімом Вургун Кавлаком. На ній обговорили можливості допомоги та гуманітарні потреби міста, забезпечення житлом переселенців, а також відкриття у Львові представництва ASAM для роботи організації на локальному, регіональному та загальноукраїнському рівні.

Так, насамперед мер подякував турецькій делегації за візит та розповів про актуальну ситуацію у Львові. А відтак презентував екосистему реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

«Наша ціль №1 на сьогодні – вибудувати екосистему реабілітації для українців, що постраждали від війни. Вона включатиме весь спектр реабілітації: фізичну, психологічну, соціальну та ін.

Так, наприкінці минулого місяця у нас запрацювала перша майстерня протезування, яку облаштували у спеціальному мобільному контейнері на території Першого медоб’єдання Львова. Ми передбачаємо, що тисячі людей потребуватимуть якісного протезування, тому плануємо розширювати виготовлення протезів для тих, хто їх потребуватиме. Ми були б дуже вдячні, якби ви могли допомогти нам у цьому», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також під час зустрічі обговорили шляхи забезпечення ВПО житлом (як тимчасового, так і постійного типу) та можливості співпраці у різних проєктах.

Нагадаємо, реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

Довідка

Асоціація солідарності шукачів притулку та мігрантів (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) була заснована в Анкарі в 1995 році як незалежна, неупереджена та некомерційна організація для допомоги шукачам притулку та біженцям, які мешкають в Туреччині.

ASAM надає послуги в 33 містах, 59 центрах і офісах у Туреччині, щоб допомагати людям, які постраждали від криз, вести гідне життя та долати труднощі.

Львівська міська рада

Про Захід