3063 вареника для поранених зліпили ужгородські волонтерки (Фоторепортаж)

Опубліковано:

4 команди зійшлись у кулінарному батлі «Шеф Вареник» і за 2,5 години зліпили рекордну кількість вареників з сиром.

Завдання конкурсу – приготувати 2023 переможних вареника, але азарт і завзяття узяли верх.

Найбільшу кількість зліпила команда «Великі ведмедиці» – 887 штук.

Журі конкурсу оцінювало смакові якості начинок, загальний естетичний вигляд, креатив учасників і кількісні показники. Голова журі директор ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технології харчування Віктор Кощак, дегустації проводила технолог і викладач Марта Прокопишина.

«Усі вареники будуть передані у медичні заклади для приготування пораненим бійцям, кальцій їм надзвичайно корисний. А для нас – користь в спільному спілкуванні, знайомстві, інтеграції, адже більшість з цих волонтерок є учасниками нашого грантового проєкту від Карпатського фонду та Fondation de France «Допомагаємо свідомо». У цьому проєкті люди знаходять волонтерів і вчаться бути корисними!», – розповіла організаторка конкурсу, координатора Руху підтримки закарпатських військових Галина Ярцева.

Усі команди отримали гарні призи від спонсорів! Екскурсію на Міжгірщину, екскурсію та дегустацію сирів на Перечинській мануфактурі, дегустацію вин в просторі СироВина та сертифікат на компанію від Belfast паб 2/0.

Нагадаємо, що цей захід здійснюється за фінансової підтримки Карпатського фонду та Fondation de France у рамках Проєкту підтримки надання сталих соціальних послуг для внутрішньо переміщених осіб на Заході України.

«Про Захід»

Про Захід