В Ужгороді встановили унікальний рекорд України (Відео)

Опубліковано:

Щорічно 21 червня відзначають Міжнародний день музики. Із нагоди свята в Ужгороді музикант та громадський діяч Майк Кауфман-Портніков грає просто неба протягом 10-ти годин на синтезаторі. Класична музика, рок, джаз, власні композиції та побажання слухачів – усе це з легкістю відтворює Майк з метою бути почутим у всіх куточках світу.

Майк КАУФМАН-ПОРТНІКОВ, музикант, режисер, громадський діяч

Рекорд- це не мета, це просто додатковий засіб. А мета події – культурна дипломатія, привертати увагу до всього гарного, що є в України, із проектами, які є з країнами-сусідами в нашій спільній історії, у нашому спільному майбутньому і, звичайно, в нашому спільному сьогоденні.

Минулоріч віртуоз уже встановив рекорд, зігравши 72 варіації гімну України в Києві на підтримку полонених Кремля. Представники Книги рекордів України вже назвали цю подію унікальною і пообіцяли привернути до неї увагу світу.

Ганна КРИСЮК, генеральний директор Книги рекордів України

Нашим уже рекордсменом Майком ініційований такий унікальний культурно-дипломатичий рекорд, де протягом 10-ти годин він виконує різні музични твори, спілкується з людьми та розповідає цікаві позитивні історії про Україну, про українців, про українців закордоном і різні соціально-міжнародні проекти. Це схвально і книга рекордів вітає такі речі, які правильно репрезентують Україну у світі.

Музикант каже: планує влаштовувати подібні акції в усіх містах України. Почав зі столиці, наступним обрав Ужгород, через безпосередньо близьке розташування до Європи.

Майк КАУФМАН-ПОРТНІКОВ, музикант, режисер, громадський діяч

Ужгород – це прекрасне місто, місто з величезною історією культури. Прикордонне місто – це, зазвичай, додаткова увага, додаткові можливості й, інколи, додаткові проблеми. Ми на проблемах сьогодні не зосереджуємося, а зосереджуємося на позитивних прикладах та що від цього ми можемо отримати гарного.

Музику Майк називає своєю найбільш екологічною і міжнародною мовою. Сподівається, що його приклад надихне й інших митців до мирних і дружніх акцій.

Про Захід