Поліцейські ювенальної превенції Мукачівщини зустрілися з учнями двох шкіл

Опубліковано:

Інспектор  ювенальної превенції Мукачівського районного відділення поліції разом із керівниками служби у справах дітей, соціальної служби району,  центру з надання безоплатної правової допомоги та головний спеціаліст управління юстиції області відвідали навчальні  заклади у  Чинадієві  та  Новому Давидкові. 

Учням двох шкіл присутні розповіли, як попередити насильство у сім'ях, обговорили питання соціального захисту та надання психологічної підтримки. Також наголосили, що жертвою насильства в сім'ї може стати кожен, і про це не треба мовчати. Спеціальні державні служби у справах дітей, а також  працівники  поліції завжди готові прийти їм на допомогу. 

Анатолій Попович інспектор ювенальної превенції  розповів неповнолітнім, що таке насильство,що робити у випадку насильства в сім'ї, про причини та його  наслідки, як поводитись в ситуаціях, коли відбувається зневажливе ставлення до людини, її прав та свобод. Школярі дізналися про Конвенцію з прав дитини та її основні положення. 

Роз'яснили  учням  і про види правопорушень і відповідальність за їх вчинення, ознайомили з основами чинного законодавства. 

Також правоохоронець закликав усіх школярів дотримуватися дисципліни та внутрішнього розпорядку школи, а також безпеки дорожнього руху на вулицях. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід