Голова Хустської районної ради Олександр Пацкан поновлений на посаді рішенням суду (Документ. Відео)

Опубліковано:

Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув скаргу Пацкана Олександра на рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 18 квітня 2018-го року у справі за адміністративним позовом Пацкана Олександра Михайловича до Хустської районної ради про визнання протиправним та скасування рішення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу. 

10.09.2018 року суд постановив апеляційну скаргу Пацкана Олександра Михайловича задовільнити. Рішення Хустської районної ради "Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Хустської районної ради" від 28.07.2017 року скасувати та визнати протиправним.

Окрім того, з Хустської районної ради стягнути на користь Олександра Пацкана 203 832, 38 гривень середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

В документі йдеться, що постанова набирає законної сили з дати її прийняття. 

Як повідомляв "Про Захід", 28-го липня 2017-го року у Хусті депутати районної ради позбавили повноважень та усунули з посади голову ради Олександра Пацкана та заступника голови ради Івана Рогача на сесії, яку було скликано не власне розпорядженням голови ради, а комісією з питань бюджету райради.

Рішення про скликання пленарного засідання 8 сесії Хустської районної ради на сьогоднішній день, 28-го липня, було прийняте 26-го липня на засіданні комісії з питань бюджету Хустської райради. Попри те, що ще 25-го липня 2017-го року розпорядженням голови ради засідання було перенесено на 11 серпня.

Формальним приводом для скликання такого нагального засідання сесії став пункт "Про внесення змін до рішення районної ради від 23 грудня 2016 року № 235 "Про районний бюджет на 2017 рік".

Водночас голова Хустської райради Олександр Пацкан назвав засідання ради неправочинним і звернувся з відповідними заявами до Закарпатської обласної прокуратури та Управління поліції в Закарпатській області.

У коментарі Закарпатській філії ПАТ НСТУ Тиса-1 Олександр Пацкан повідомив, що повертається на посаду.

Про Захід