Як на Волині директор школи шахраював із зарплатами вчителів

Опубліковано:

Директор Маневицької ЗОШ № 2-гімназія, що на Волині, виявляється, махлював із зарплатами працівників закладу.

Під час судового засідання виявилося, що посадовець знаючи про відсутність на робочих місцях викладача допризовної підготовки молоді – вчителя фізвиховання, а також практичного психолога ввів в оману секретаря, яка оформляла документи і вніс завідомо неправдиві відомості у табель обліку робочого часу, повідомляє "Волинські Новини".

Відтак він затвердив табель своїм підписом і скріпив печаткою школи, таким чином засвідчивши, що ці працівники перебували на робочому місці,. Водночас витяг з бази даних "Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України" показує, що ці люди перебували за кордоном України.

Внаслідок внесення до табелю недостовірних даних бухгалтерія відділу освіти Маневицької РДА додатково нарахувала заробітну плату без відрахування податків за два дні фактично невідпрацьованого часу. Загалом з травня 2015 року таких випадків було 13.

Допитаний у суді свою провину визнав і не оспорював обставин злочину. Відтак у вчиненому розкаявся і просив суворо його не карати. Звдану шкоду державі він відшкодував у повному обсязі.

Суд визнав його винним і призначив 1700 гривень штрафу з позбавленням права рік обіймати керівні, однак звільнив від покарання на підставі Закону України "Про амністію у 2016 році".

Відомо, що директором вказаного навчального закладу є Андрій Деркач.

Про Захід