Один з районів Тернопільщині очолить бізнесмен?

Опубліковано:

Понад два місяці посада голови Збаразької РДА на Тернопільщині є вакантною.

Як стало відомо “Номер один”, з великою долею ймовірності новим очільником району стане 35-річний Валерій Савчук, котрий уже пройшов співбесіди в Адміністрації Президента і чекає на своє погодження.

Валерій Петрович Савчук є депутатом Збаразької районної ради від фракції “БПП-Солідарність”, очолює комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та спільної власності територіальних громад. Якщо вірити офіційним даним, то він проживає у селі Лози (Збаразького р-ну), хоча пан Савчук та його родина, як видно з декларації, володіють одразу чотирма квартирами в Тернополі. 

Як зазначено у документах, які подавав Валерій Савчук на місцеві вибори в 2015 році, він є головою правління ОСББ “Поділля”. Хоча родина Савчуків більш відома за великим бізнесом, пов'язаним з будівельною сферою. Так пан Савчук є власником ТОВ і ПП “Гаї Розтоцькі будівельні матеріали”, ТОВ “Нокс”, має 50 відсотків від загального капіталу в ТОВ “Тернопільська будівельна виробнича група”, ТОВ “Комунальник” і ПМП “Софіт” та 25 відсотків – у ТОВ “Торговий дім Астекс”, а дружина Савчука, Марія Олегівна, є власницею ТОВ “Технічна інвентаризація нерухомості Тернопільської області” та “Технічна інвентаризація нерухомості Івано-Франківської області”.

А ще головний кандидат на посаду голови Збаразької РДА у минулому скликанні Верховної Ради був помічником на громадських засадах нардепа Михайла Головка (ВО “Свобода”). 

Про Захід