У лісах Хустщини за 2017 рік створили 3 нових місця для відпочинку (Фото)

Опубліковано:

Останніми роками велику увагу лісівники приділяють рекреації та відпочинку, тому працівниками лісової охорони ДП “Хустське ЛДГ” не лише проводиться постійне патрулювання лісових масивів, а й створюються належні умови для відпочинку людей. Лісівниками облаштовуються зони відпочинку, особливо у районах великих транспортних сполучень та автошляхах, що знаходяться поблизу лісових масивів.

Місця відпочинку мають бути максильно комфортним та привабливим. Відтак, лісівники докладають максимум зусиль і створюють комфортні та безпечні місця відпочинку. Причому не тільки для гостей, а й самого лісу. Адже у спекотний період такі зони відпочинку слугують ще й профілактикою та попередженням пожеж у лісових масивах.

Так, виконуючи обласну програму з облаштування нових рекреаційних пунктів, у 2017 році на території лісфонду Драгівського лісництва ДП “Хустське ЛДГ” в кварталі 31 виділі 22 урочище “Візантійське” облаштовано місце відпочинку з альтанкою, встановлено 5 лавиць, відведено місце для розпалювання вогнища, місце для збору сміття, облаштований під'їзд до місця відпочинку, туалет.

На території лісфонду Березівського лісництва в кварталі 26 виділі 20 урочище “Дудул” створено місце відпочинку з альтанкою, облаштовано місце для розкладання вогнища, відведено місце для збору сміття. В Н.Бистрянському лісництві облаштоване місце відпочинку, на території якого збудовано альтанку, знаходиться природне водоймище, питне джерело, встановлено 3 лавиці, місце для збору сміття, місце для розкладання вогнища, туалет. Разом з тим, на території лісфонду ДП “Хустське ЛДГ” було проведено поновлення вже створених місць відпочинку в Монастирецькому, Вишківському, Велятинському лісництвах.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід