В Ужгороді навчалися слідчі та криміналісти

Опубліковано:

Сьогодні, 24 листопада, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області зібрались слідчі міських і районних підрозділів поліції, які спеціалізуються на розслідуванні кримінальних проваджень стосовно дорожньо-транспортних пригод, а також інспектори-криміналісти. Загалом у тренінгу взяло участь близько трьох десятків слідчих та криміналістів.
Нараду-тренінг для молодих слідчих провели заступник начальника слідчого управління ГУНП області Володимир Мага і начальник відділу з розслідування ДТП слідчого управління Василь Зубака.

Слідчим розказали як якісно проводити огляд місця пригоди за фактом ДТП. Досвідченіші колеги наголосили на дотриманні вимог безпеки при документуванні, зокрема у нічну пору. Слідчий, який працює на місці ДТП на неосвітленій вулиці, повинен бути одягнений в одяг зі спеціальним світловідбиваючим жилетом із написом “Поліція”.

Теоретичні знання учасників семінару перевірили на спеціальних тестах. Більшість учасників тренінгу показали хороші результати в тестуванні.

Відтак у дворі облуправління поліції було змодельовану ситуацію дорожньо-транспортної пригоди й запропоновано учасникам тренінгу оформити її відповідним чином. Упоралися з цим завданням належним чином далеко не всі слідчі, тож наставники вказали молодшим колегам на допущені помилки для подальшого врахування та недопущення їх у службовій діяльності. 
Підсумував навчання заступник начальника ГУНП в Закарпатській області – начальник слідчого управління полковник поліції Анатолій Шкирта. Анатолій Іванович особливо акцентував увагу молодих спеціалістів на якості розслідування дорожньо-транспортних пригод із потерпілими.

Відділ комунікації 
поліції Закарпатської області

 

 
Про Захід