У Закарпатському краєзнавчому музеї відкрили експозицію, на яку уряд Угорщини виділив більше 100 мільйонів форинтів

Опубліковано:

Сьогодні у Закарпатському краєзнавчому музеї імені Т.Легоцького відкрили нову експозицію “Закарпаття у період VIII ст.-1919 р.”. Оскільки у роботу над нею дуже багато коштів (більше 100 мільйонів форинтів) вклав уряд Угорщини, на відкритті нині були присутні поважні гості, серед яких і Держсекретар сусідньої країни.

Експозиція вийшла великою і дуже сучасною. За кошти угорського уряду у крилі замку на першому поверсі провели серйозний ремонт зі встановленням системи підтримки оптимального для старовинних експонатів температурного режиму. Фахівцями були відреставровані дуже цікаві предмети з фондів закарпатського музею. Для експозиції також виготовили манекени, пошили одяг, замовили копію корони св.Іштвана та полотна із зображенням відомих історичних осіб. Цікавою є і інтерактивна частина. Відвідувачі виставки зможуть самостійно почитати про історію Закарпаття та важливих для неї постатей зі спеціальних моніторів, обравши мову тексту та потрібний розділ.

Керівництво музею сподівається, що нова експозиція збільшить кількість відвідувачів і стане цікавою як для місцевих мешканців, котрі цікавляться історією, так і для гостей нашого краю. 

Про Захід