У Львові більше не збиратимуть з батьків школярів гроші?

Опубліковано:

Міська влада Львова заборонила збір готівкових коштів з батьків на потреби навчальних закладів. Відповідний наказ підписаний начальником управління освіти Львівської міської ради Зоряною Довганик.

В управлінні освіти зазначають, що відповідне рішення ухвалено з метою попередження зловживань службовим становищем працівниками навчальних закладів міста та представниками батьківських комітетів, а також з метою забезпечення прозорості надходження і використання благодійних та спонсорських коштів та уникнення неконтрольованих зборів, повідомляє “Освіта УА”.

Згідно з документом, працівникам навчальних закладів категорично заборонено збір готівкових коштів.

Представники батьківських комітетів також отримали категоричну заборону щодо збору коштів з батьків для вирішення фінансових питань пов'язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, відзначення ювілейних та святкових дат тощо.

Персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів у навчальних закладах міста покладено на директорів шкіл. У зв'язку з чим вони, на чергових батьківських зборах мають наголосити на виключно добровільному волевиявленні батьків щодо надання матеріальної допомоги у вигляді будь-яких благодійних внесків.

Також навчальним закладам доручено систематично публічно інформувати громадськість, піклувальні ради та педагогічні колективи про надходження і використання коштів та матеріальних цінностей шляхом висвітлення відповідної інформації на сайтах та дошках оголошень.

Про Захід