В Ужгороді збирали виноград, свальбували й били танір (фото)

Опубліковано:
Осіння програма Заслуженого академічного Закарпатського народного хору відбулася напередодні в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького.
 
“Винобраня, свальбованя” – це чудове поєднання співу, що лунає з самого серця, запальних народних танців та традицій різних національностей, що споконвіку в мирі проживають на території Закарпаття.  Неймовірне свято відбулося у внутрішньому дворику ужгородського замку, а глядачі перетворилися на справжніх гостей закарпатського весілля, які не тільки розмістилася у справжньому шаторі, але й могли взяти участь у відтворенні народних традицій. Так незаміжні дівчата могли долучитися до танцю із фатою нареченої, а потім усі охочі могли купити наречену, тобто за гроші станцювати з нею шоровий танець. Долучився до такої традиції і міський голова Богдан Андріїв.  
Очолила осіннє свято давніх народних традицій керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук, вона подякувала кожному учаснику, який долучився до проведення цього неперевершеного дійства.
 
Вікторія Жуйко, Про Захід
Про Захід