Де на Закарпатті найчастіше виявляли несанкціоноване рубання лісу

Опубліковано:

Сьогодні, 17-го серпня, як вже повідомляв “Про Захід”, Валерій Мурга начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства розповів про ефективність камер відеоспостереження у контролі несанкціонованих рубок лісу та кількість випадків незаконних рубок за минулий рік.

Наразі найбільше випадків таких рубок у Ясінянському лісомисливському-господарстві – 20 (втрачено 1575 тисяч гривень), Тячівському – 13 (665,1 тисяч гривень), Великоберезнянському – 14 (644,7 тисяч гривень), Перечинському – 30 (607,9 тисяч гривень).  

У 116 таких випадках – сума збитків 4,6 мільйонів гривень, справи передані на розгляд суду та в правоохоронні органи. Всього ж до суду передано 36 справ, наразі 15 з них вже розглянуто і згідно рішення суду накладено стягнень на 266 тисяч гривень. Однак ще не стягнуто жодних коштів. 

Водночас до дисциплінарної відповідальності притягнули п'ятдесят осіб з підприємств лісового господарства. Також за зловживання службовим становищем щодо майстра лісу Хустського ЛДГ розпочата кримінальна справа.

“Про Захід” 

Про Захід