В Ужгороді до вересня на територіях шкіл і садочків приберуть аварійно небезпечні дерева

Опубліковано:

Зокрема, обговорили необхідність розробити чіткий алгоритм дій усіх служб, організацій які залучаються у разі виявлення ртуті – письмовий документ повинен регламентувати всі процедури: від збирання до перевезення, утилізації небезпечної речовини.

Розглянули і питання стану будівель, розрахованих на масове перебування людей. Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв доручив спеціалістам міської ради спільно з ДСНС та поліцією провести перевірки, чи достатньо виходів з таких будівель для кількості людей, на які вони потенційно розраховані, чи не перебувають там зазвичай більше відвідувачів, чи розроблено заходи і плани евакуації на випадок надзвичайних ситуацій, пожеж. Наголошувалося, що чимало розважальних закладів, кафе, ресторанів в Ужгороді знаходяться в підвалах чи, навпаки, на верхніх поверхах будівель, тому потрібно подбати про заходи безпеки на випадок надзвичайних ситуацій, виникнення паніки.

Детально проаналізували також скільки і яких проведено в місті протипожежних навчань, відповідальні працівники чи керівники яких взяли в них участь. Незабаром відбудуться також масштабні навчання для освітян на базі одного з навчальних закладів міста.

Богдан Євстафійович також наголосив управлінню освіти ще раз перевірити, чи не захаращені, особливо з огляду на проведення в літній період ремонтних робіт, в якихось школах чи садках подвір'я, до початку нового навчального року проаналізувати наявність вогнегасників і протипожежних засобів, актуальних схем евакуації, чи є відповідальні особи і чи пройшли вони належне навчання. До 1 вересня управлінню освіти доручили також видалити на територіях шкіл і садочків аварійно небезпечні дерева, гілки.
За дорученням міського голови комісія у складі працівників ужгородського водоканалу, відділу державного архітектурно-будівельного контролю та інших підрозділів міської ради спільно з ДСНС вивчить стан забезпечення міста протилежним водопостачанням, наявність і справність гідрантів. Ішлося і про старі, ще з часів Чехословаччини гідранти – за словами директора міського водоканалу Станіслава Карташова, підземні комунікації до них справні, ремонту і відновлення потребують наземні установки і це поступово буде робитися. Особливу увагу звернуть також, чи є визначені нормативними вимогами засоби захисту від пожеж у новозбудованих житлових та офісних спорудах.

Про Захід