Через “свободівців” активісти зірвали сесію Тернопільської міськради

Опубліковано:

Трьох “свободівців” виключили з фракції, їх і інших депутатів не пускали до міськради Тернополя.

Конфлікт у сесійній залі, а також сутички під будівлею міськради, сьогодні, 2 червня, почалися з того, що трьох депутатів виключили з фракції “Свобода”, інфрмує “Зрада”.

Протистояння під стінами міськради почалося близько 10:00. Це вже третя спроба провести сесію. Конфлікт почався з того, що трьох депутатів виключили з фракції “Свобода”. Ряд народних депутатів знаходяться під стінами міськради і не можуть потрапити всередину. Правоохоронці перекрили рух на прилеглих вулицях, всіх перехожих перевіряли на металодетекторі. Одному з депутатів, що знаходяться в сесійній залі, стало погано.

Нагадаємо, місцеве видання писало, що вул. Листопадова – від Нацбанку до міськради – з 10:00 була перекрита. Біля будівлі міськради чергували десятки патрульних, кінологи, в будівлю дозволяли входити, тільки перевіривши на металодетекторі. Біля міськради також зосередилися депутати від “Свободи”, яких виключили з фракції, лунали крики “Ганьба”. У будівлю не пускали багатьох депутатів. На сесії зареєструвалися 22 депутати (необхідний мінімум), в ході подій їх кількість зменшилася до 15-ти чоловік і сесія закрилася. Відзначається також, що депутати не змогли вирішити питання з львівським сміттям.

Про Захід