На Берегівщині забезпечать роботою не менше півтисячі людей

Опубліковано:

Про це повідомили у компанії Avellana Gold, що у вересні 2016-го року придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" та "Західна геологорозвідувальна компанія".

Зазначені компанії володіють спецдозволами на видобуток і геологічне вивчення поліметалів, зокрема Мужіївського родовища. Для місцевих жителів обіцяють впровадити низку соціальних програм для підвищення рівня їхнього життя.

Зазначається, що реалізація цього проекту допоможе створити нові робочі місця, а також сприятиме залученню додаткових інвестицій для розвитку Мужієва.

У вартість проекту закладаємо лише сучасне обладнання – робота на підприємстві має бути безпечною для всіх категорій робітників. Загалом будуть створені робочі місця для близько 500 працівників. І це не менше ніж на 20 років, – зазначив Микола Гожик, керівник українського представництва Avellana Gold.

Окрім того, упродовж п'яти місяців роботи компанія провела низку екологічних заходів.

До початку робіт з розробки родовища ми ліквідуємо всі негативні наслідки попередньої діяльності. Плануємо у 2017-му році, в першу чергу, вирішити всі питання екології – розпочати утилізацію відходів, що накопичились на поверхні, зайнятися рекультивацією земельних ділянок та інше", – розповів Микола Гожик.

Паралельно в компанії займаються технічно-економічним обґрунтуванням проекту. Триває робота над розробкою нової інфраструктури та стратегії розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання.

Іван Сидорчук

Про Захід