На Берегівщині нині гостро відчувається нестача лікарів, педагогів та кваліфікованих працівників

Опубліковано:

3 січня 2017 року директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фушич здійснив робочу поїздку до Берегівського району. Під час неї провів зустріч із головою Берегівської райдержадміністрації Іштваном Петрушкою та міським головою міста Берегова Золтаном Бабяком.
Керівники обговорили актуальні питання для Берегівського району та міста, серед яких працевлаштування незайнятого населення, перспективи створення нових робочих місць та їх укомплектування.
Питання укомплектування діючих вакансій, особливо важливе для міста та району, адже сьогодні в районі гостро відчувається нестача лікарів, педагогів та кваліфікованих працівників. Це зумовлено тим, що велика частка угорсько мовного населення виїжджає за межі України у пошуках достойної оплати праці. Керівники Берегівщини роблять певні кроки спрямовані на зменшення чисельності трудових мігрантів, зокрема цьому повинні зарадити робочі місця із належною оплатою і соціальним пакетом та програми спрямовані на підтримку підприємницької ініціативи населення.
Під час зустрічей Юрій Фущич наголосив на реформуванні служби зайнятості. Зокрема зазначив: "Основним фактором реформи є впровадження нових інноваційних методів в обслуговуванні населення та роботодавців, які сприятимуть ефективному укомплектуванню вільних робочих місць, зменшенню часових та фінансових витрат".
Результатом зустрічей стали домовленості сторін щодо об'єднання та спрямування спільних зусиль на подолання негативних наслідків ситуації, що склалася у районі. Служба зайнятості готова сприяти укомплектуванню вакантних посад та підготовці потрібних працівників на ринку праці Берегівщини, інформує Закарпатська обласна служба занятості.

Про Захід