В Ужгороді відбудеться студентський конкурс живопису “Срібний мольберт”

Опубліковано:

З 18 по 22 жовтня 2016 році у м. Ужгород проходитиме Всеукраїнський студентський конкурс з живопису "Срібний мольберт", заснований Закарпатською академією мистецтв та громадською організацією "Фундація розвитку закарпатського мистецтва".

Метою проведення конкурсу є підтримка талановитої студентської молоді, сприяння її самореалізації та творчому розвитку, обміну досвіду щодо традиційних та новітніх методик навчання образотворчому мистецтву, популяризації традицій, досягнень і потенціалу Закарпатської школи живопису.

Всеукраїнський студентський конкурс з живопису "Срібний мольберт" стане одним з найбільш представницьких і престижних заходів подібного формату, у якому візьмуть участь 45 студентів-конкурсантів з  22-х навчальних закладів 13-ти регіонів України. Умовами конкурсу передбачено виконання трьох етапів: "Міський пейзаж", "Пейзаж" і "Портрет". Крім конкурсних завдань, для учасників та журі передбачена культурно-екскурсійна програма з відвіданням головних музейних закладів та галерей Ужгорода.  

Оцінюватиме роботи авторитетне академічне журі, до складу якого входять відомі митці та діячі культури України: академік, ректор Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Андрій Чебикін; художник, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Анатолій Криволап; професор, ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник;  Народні художники України  Володимир Микита, Василь Скакандій, Борис Кузьма, Золтан Мичка; Заслужений художник України Людмила Корж-Радько; академік-мистецтвознавець Олександр Федорук, директор обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Франциск Ерфан, художники Вікторія Манайло-Приходько, Олександр Бабак, Петро Гулин.

Переможці конкурсу у трьох номінаціях отримають відзнаки та дипломи за І, ІІ і ІІІ місце, грошові премії, а також спеціальні відзнаки – Почесні Дипломи Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.  

З цієї нагоди запрошуємо представників засобів масової інформації:

21-го жовтня 2016 року (м. Ужгород, пл. Народна, 4, хол-атріум Закарпатської ОДА)

  • На відкриту частину конкурсу – виконання учасниками конкурсного етапу "Портрет" (9.30 – 17.00 год.)
  • На презентацію конкурсу і прес-конференцію з участю засновників та журі: Андрія Чебикіна – академіка, ректора Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури; Роберта Бровді – голови "Фундації розвитку закарпатського мистецтва", Івана Небесника – професора, ректора Закарпатської академії мистецтв; Анатолія Криволапа – відомого художника, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка (12.00 год.).

В рамках зазначених заходів, буде можливість поспілкуватись з засновниками-організаторами, які розкажуть про концепцію конкурсу та поділяться планами щодо майбутніх заходів, членами журі та учасниками Всеукраїнського студентського конкурсу живопису "Срібний мольберт" під час проходження конкурсантами третього завершального етапу творчого змагання. Одночасно на імпровізованій виставці, яка проходитиме в цей же час в холі Закарпатської ОДА, будуть представлені роботи конкурсантів, виконані упродовж попередніх двох днів конкурсу.

22- го жовтня 2016 року (м. Ужгород, пл. Народна, 4, хол-атріум Закарпатської ОДА)

  • На урочисте оголошення результатів конкурсу та церемонію нагородження переможців (11.00 год.)

Контактна особа оргкомітету з питань взаємодії зі ЗМІ: Анніта Овсянікова тел. 0665322500

Оргкомітет конкурсу "Срібний мольберт"

Про Захід