Закарпатські підприємці можуть захищати свої інтереси через бізнес-омбудсмена

Опубліковано:

Закарпаття з робочим візитом 6 липня відвідав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета – посадовець, який захищає законні інтереси підприємців перед органами влади.

Він зустрівся з керівництвом краю та департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної адміністрації, щоб обговорити проблемні питання підприємництва в області та інвестиційного клімату.

Серед таких проблем, які озвучив заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік,  діяльність монополістів, зокрема на ринку перевезень пасажирів та відсутність у місцевої влади необхідних повноважень для розв'язання скарг підприємців. "Існує заборона на приватизацію виноградних господарств Закарпаття, ці землі пустують. Не можемо домогтися належного фінансування ремонту доріг. Закарпаття чомусь не потрапило до "дорожнього експерименту", який передбачає спрямовувати на ремонт шляхів 50 відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниць, – зазначив О. Петік. – Область тривалий час лобіює і питання створення в краї спеціальної економічної зони, яка б сприяла покращенню інвестиційного клімату".
За словами Альгірдаса Шемети, очолюване ним відомство зацікавлене у створенні належних умов для ведення бізнесу, зокрема, вдосконаленні роботи контролюючих органів.

"Рада бізнес-омбудсмена займається захистом інтересів підприємців перед органами влади як всередині країни, так і за її межами, допомагає підприємцям у вирішенні проблем, пов'язаних з регуляторним середовищем бізнесу, неправомірними вчинками з боку влади, втручанням в бізнес силових структур, перевірками контролюючих органів. Серед майже тисячі скарг від підприємців, які ми отримали протягом року діяльності, 15 – від закарпатських бізнесменів. Здебільшого – на роботу органів ДФС та митниці, повернення ПДВ", – повідомив бізнес-омбудсмен.

Цього ж дня Альгірдас Шемета зустрівся і з представниками ділових кіл Закарпаття, розповівши про можливості вирішення спірних питань між ними та органами державної влади, вислухав пропозиції підприємців краю стосовно вдосконалення відносин влади та бізнесу та покращення становища підприємництва в країні.

Про Захід