У справі про напад екс-депутата на журналістів заявили про відвід судді через брак неупередженості

Опубліковано:

Сьогодні, 13 квітня, в Ужгородському міськрайонному суді мав відбутися розгляд справи про напад колишнього депутата міськради, підприємця Павла Маєрчика на журналістів каналу М-Студіо.

Як вже повідомляв "Про Захід", у вересні 2015-го року під час чергової сутички біля магазину "Корзо", підприємець здійснив напад на оператора телеканалу та пошкодив йому накамерне світло. Одразу ж по тому, знімальна група подала заяву до міліції, проти Павла Маєрчика порушили кримінальну справу за статтею 171-ою ч.1 ККУ Стаття 171. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. 

Сьогодні ж справу мав розглядати суддя Ужгородського міськрайонного суду Леміш О.М. Однак на початку засідання потерпіла Легеза Т. С. заявила про відвід судді та повідомила про обставини, які виключають його участь в кримінальному провадженні.

Так, під час інциденту 7-го вересня минулого року, коли й було скоєно напад на оператора телеканалу, Павло Маєрчик, який начебто не має офіційних претензій на це приміщення, намагався пізно увечері проникнути в магазин. Як вже писав "Про Захід", співвласниці магазину неодноразово публічно заявляли, що за спробами рейдерського захоплення приміщення стоїть колишній депутат Ужгородської міської ради, підприємець Павло Маєрчик, який, втім, ніяк офіційно не фігурує у цій справі

В той же вечір, 7-го вересня, коли й було скоєно напад, разом з Маєрчиком П.С. були зафіксовані на фото та відео адвокати Леміш М.О та Леміш О.О. Обидва представники обвинуваченого, йдеться в заяві потерпілої, є синами судді Леміша О.М. Крім того, в цивільному спорі щодо магазину "Корзо" представником сторони відповідачів є вищезазначений адвокат Леміш О.О. "Таким чином під час скоєння дій, за які в подальшому Маєрчика П.С. було обвинувачено у скоєнні злочинів, він мав спільні інтереси з членами сім'ї судді Леміша О.М. та перебував з ними в правових відносинах. Згідно статті 75. ч.1. п.3. Кримінально-процесуального кодексу України: "Слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні… якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім'ї заінтересовані в результатах провадження". Згідно вищенаведеного, вважаємо, що суддя Леміш О.М. не може неупереджено здійснювати розгляд справи", – йдеться в заяві.

Лариса РОМАНЮК, "Про Захід"

Про Захід