На самозваного прем’єра Підкарпатської Русі з нетерпінням чекає Закарпатське СБУ

Опубліковано:

Очільник СБУ Закарпатської області Олег Воєводін розповів, яка ситуація в краї щодо можливих проявів сепаратизму та, так званого, “русинського питання”. Зі слів керівника управління, ситуація наразі контрольована. СБУ області відслідковує та виявляє потенційні ризики, які можуть ускладнити ситуацію в регіоні. Наприклад, офіційно оголошує застереження тим особам, які близькі до скоєння злочину.

Щодо “русинського питання”, то Олег Воєводін, наголосив, що тут вони борються із силами, які намагаються використовувати краян, що самовизначаються як русини, для дестабілізації в області та Україні.  Зокрема, очільник СБУ краю пояснив ситуацію із врученням повістки у 2015-му році начебто чеському парламентареві: “Насправді – офіційний представник нашого Управління, діючи в рамках Закону, повідомив про виклик у якості свідків керівникам “Світового конгресу підкарпатських русинів” громадянам України В.Джугану та М.Тяску, які тривалий час мешкають у Чехії. Ми плануємо опитати цих громадян України у справі так званого прем'єр-міністра “Республіки Підкарпатська Русь” П.Гецка, яку розслідують наші слідчі”.

Щодо самого Петра Гецка, то Олег Воєводін відзначив, що слідчі чекають на нього з нетерпінням. Позаяк Гецку, який тривалий час проживає за межами держави, заочно було повідомлено про підозру за кількома статтями ККУ – 109, 110, 111, які пов'язані із злочинами проти національної безпеки України. До того ж, у квітні 2014-го Гецка оголосили у розшук.

Управління СБУ в Закарпатській області

Про Захід