Прокуратурою оголошено жінці про підозру у вбивстві власної новонародженої дитини

Опубліковано:

15 січня, жінці ромської народності оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.117 КК України, а саме умисне вбивство своєї новонародженої дитини після пологів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, хід розслідування даного кримінального провадження прокуратурою взято на контроль.

Йдеться про жахливий випадок – розповідає керівник Мукачівської місцевої прокуратури Олександр Братюк, коли 14 січня Мукачеві 41-річна жінка ромської народності народила вдома живу доношену та життєздатну дівчинку. Проте, попередньо встановлено, що горе-мати закрила рукою дитині ніс та рот, а потім ще нанесла один удар по голові невстановленим твердим після чого маленька померла. Наразі тривають експертизи, які мають дати точну відповідь про час і причини смерті новонародженої.

В подальшому, ймовірно з метою приховування вчиненого нею злочину, породілля загорнула тіло немовляти у два поліетиленові пакети та попросила свого знайомого викинути його на смітник, видаючи вміст пакету за сміття.

Наразі встановлено, що намовля було п'ятою дитиною породіллі, стосовно чотирьох попередніх жінка позбавлена батьківства у зв'язку з невиконання материнських обов'язків. 
Остання вела кочівний спосіб життя, проживала також у Іршавському та Виноградівському районах, раніше засуджувалася за вчинення злочину, пов'язаного з обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Про Захід