У Мукачеві стартувала освітня ініціатива ЄвроКрок

Опубліковано:





Слідом за публічною презентацією проекту в стінах міської ради 13 березня, у четвер, 19 березня стартувало перше анкетування в рамках ініціативи у місцевій ЗОШ №4.

Ініціативна група ЄвроКрок утворилася на базі громадської організації “Центр європейської культури та мови” та об'єднала педагогів, вчителів, представників батьківських комітетів шкіл.

– Частка “Євро” означає нашу спрямованість на євроінтеграцію, на інтеграцію в європейський освітній простір. “КРОК” – це абревіатура від: Культура-Розвиток-Освіченість-Креативність. Ми плануємо зосередитися на 3 напрямках: по-перше, реорганізація структури управління в школі, зокрема розробка статутів, їх вдосконалення та демократизація, по-друге, прозорість фінансування шкіл, по-третє, умови навчання та виховання у школах, – зауважила на презентації ініціативи одна з учасниць ініціативної групи Інгрід Туріс.

І саме анонімне опитування вчителів, учнів та батьків покликане детально вивчити ситуацію з середньою осітою в місті, визначити ключові проблеми та напрямки її реформування. Першою школою, яку охопить опитування, стала ЗОШ №4. Її директор Віталій Якимчук був одним з активних учасників дискусії на презентації ініціативи разом з колегами з інших шкіл та професійно-навчальних закладів міста.


Про Захід