«Головний комунальник» Ужгорода офіційно став головним екологом Закарпаття

Опубліковано:





Учора, 14 лютого, відбулося офіційне представлення колективу департаменту екології та природніх ресурсів Закарпатської ОДА нового директора – Віталія Семаля.

Про це повідомляє управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Серед основних пріоритетів в роботі закарпатських екологів, наголосив керівник ОДА Василь Губаль, він вбачає у законному підборі земельних ділянок під сміттєзвалища. Нині у трьох районах – Ужгородському, Хустському та Виноградівському – запустять відповідні об'єкти.

Також Василь Іванович зауважив, що з приходом весни щороку виникає актуальне питання розчистки річок та русел від несанкціонованого сміття. У цьому питанні важливу роль відіграють інспектори екології, які повинні більше контролювати екологічний стан водних ресурсів та організовувати їх санітарну очистку спільно з місцевою владою краю.

Як відомо, Віталій Семаль довгий час працював першим заступником Ужгородського міського голови, відповідав за комунальні питання. Є депутатом Ужгородської міської ради, приблизно тиждень був секретарем Ужгородської міської ради. Як секретар, підписав скандальні земельні рішення міськради, прийняті у листопаді, зокрема і ті, що стосуються виділення землі на площі Петефі для гаражів.

Написав заяву на складання депутатських повноважень, але міськрада цю заяву не затвердила. Пройшов до міськради як представник партії Єдиний Центр.

Довідка від Закарпатської ОДА: Віталій Юрійович Семаль народився у 1971 році, має вищу освіту. 2005 року закінчив Львівську комерційну академію, здобувши кваліфікацію товарознавця-комерсанта.
Трудову діяльність розпочав у 1988 році інструктором-методистом у відділі технічної безпеки Ужгородського мехзаводу. Пізніше працював завідуючим автозаправок різних підприємств. Чотири роки очолював філію “Настуня”, був виконавчим директором ВАТ “Ужгородмолоко”. Певний час працював на керівних посадах ТОВ “Калина-Закарпаття” та ТОВ “Полюс-Закарпаття”. З 2010 по 2014 роки працював на керівних посадах в Ужгородській міській раді, а також радником голови Ужгородської райради. Є депутатом Ужгородської міськради.


Про Захід