Податок за посилки, що замовлені з онлайн-крамниць: новації (Відео)

Опубліковано:

З 1 липня вступають у силу зміни  до податкового кодексу України. За посилки із замовленням з іноземних сайтів чи он-лайн магазинів доведеться платити податок. І якщо раніше всі замовлення до 150 євро не оподатковували, то тепер доведеться сплачувати за всі замовлення дорожчі, ніж 100 євро.

Василь ТАТОШ

начальник управління   організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС

З 1 липня не буде можливості купувати з сайтів, якщо раніше обмеження були 150 євро — такі товари не оподатковувалися. З 1 липня ця межа знижена до 100 євро. І всі товари, що перевищуватимуть еквівалент 100 євро, обкладатимуться податком на додану вартість, який зараз складає 20 відсотків.

Нововведення вступає в дію вже з 1 липня цього року. Головне, на що радять зважити податківці: посилки замовленні до цієї дати, але ті, які приїдуть в Україну вже після 1 липня, теж обтяжать ПДВ.

Василь ТАТОШ

начальник управління   організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС

Варто зазначити, що навіть якщо ви замовите товар на сайті ще до 1 липня — 29 чи 30 червня, то оподаткування буде враховуватися на момент пред’явлення посилки вашим оператором до митниці для оформлення і митного контролю і поданням декларації CN 23. Тобто не має значення, коли ви купили,  тут важливо коли ваша посилка потрапила на митницю.

Важливий фактор: сплачувати податок доведеться не за всю суму замовлення, а тільки за частину, що перебільшує встановлену в 100 євро. Тобто за посилку в 200 євро треба сплатити саме 20 євро, а не 40.

Василь ТАТОШ

начальник управління   організації митного контролю та оформлення Закарпатської митниці ДФС

Якщо ви купляєте електроніку наприклад (це дуже популярний товар), або кросівки, наприклад, вартістю в 130 євро, то треба сплатити податок 20% ПДВ з суми саме 30 євро.

При оцінці поштових відправлень митниця враховує фактурну, тобто ту суму, яку відправник вказує в чеку, що додається до замовлення. Якщо в митного органу є сумнів щодо визначення вартості, вони в праві зробити незалежну оцінку товару і тим самим проконтролювати можливість спекуляцій.

відео envatomarket

Більше у відео УжІнформ:

Про Захід