Наші в Раді. 17 нових нардепів мають відношення до Закарпаття

Опубліковано:





Хто з новобраних українських парламентаріїв має закарпатське коріння?
Вчора роботу розпочав оновлений парламент країни. Новообрані депутати прийняли присягу на вірність українському народові.

Як уже повідомляв “Про Захід”, у Верховну Раду за підсумками виборів потрапило 9 наших земляків: Валерій Пацкан, Роберт Горват, Віктор Балога, Іван Балога, Павло Балога, Василь Петьовка, Михайло Ланьо, Валерій Лунченко та Василь Брензович.

Та крім цих політиків у Раді є чимало людей, котрі мають відношення до нашого краю. Сьогодні ми перевірили, у кого з парламентаріїв закарпатське коріння.
Одним із тих, кого не можна не згадати, є Нестор Шуфрич. Цього року він пройшов у Верховну Раду за списком “Опозиційного Блоку”, у якому займав 7 місце. Політик народився в Ужгороді у 1966 році, закінчив Ужгородський державний університет, багато років працював на Закарпатті. Власник ФК “Говерла”.

Сергій Квіт – народний депутат, що був 11 номером у списку “Блоку Петра Порошенка”. Він – уродженець Ужгорода, хоча середню школу вже закінчував у Львові. Літературознавець, педагог, журналіст. У 2014 році очолив Міністерство освіти і науки України.

У селі Смологовиця Іршавсього району народився Віктор Пинзеник, нині – мешканець Києва. У Верховну Раду потрапив за списком “Блоку Петра Порошенка”, де був на 17 місці. Міністр фінансів і віце-прем'єр кількох урядів України (востаннє посаду міністра фінансів займав з 18 грудня 2007 р. до 17 лютого 2009 р.). Народний депутат України 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8-го скликань.

Едуард Матвійчук – уродженець Великих Лучок, що на Мукачівщині.Вчився в Ужгородському торговельно-кулінарного училищі, потім в УжДУ. Був учителем фізики Ясінянської СШ та СШ №8 м.Ужгорода. Пізніше став старшим інспектором Чопської митниці, 1997-1998 – президент ужгородського Футбольного клубу “Верховина”, 2000-2002 – шеф-редактор газети “Європа Центр”, ТОВ “Євро-Прес”, м. Ужгород. З 2010 по 2013 очолював Одеську облдержадміністрацію. Цього року став народним депутатом у 133 виборчому окрузі на Одещині, де був самовисуванцем.

Родом із Білок Іршавського району народний депутат Олександр Сочка. Він закінчив Львівський національний університет за фахом журналіст, працював у закарпатських газетах “Срібна Земля”, “Фест”. Пізніше переїхав до Києва, де тривалий працював у прес-службі “Блоку Юлії Тимошенко”.Тепер обраний до ВР за списком “Народного Фронту”, де був на 50 місці.

Народний депутат Іван Крулько – уродженець Грушова, що на Тячівщині. Був депутатом Київської міської ради, у 2013 обраний головою ВМГО “Батьківщина Молода”, членом Політради “Батьківщини”. На парламентських виборах-2014 включений у список “Батьківщини” під №8.

Односельчанин Івана Крулька – Роман Мацола. У 2009 він році закінчив Тернопільський національний економічний університет. На виборах був висунутий “Блоком Петра Порошенка” у 190 виборчому окрузі на Хмельниччині.
Ще один депутат, який має закарпатські коріння – Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Сама вона хоч і не із Закарпаття, але батько пані Іванни – Орест Климпуш – уродженець Ясіні, що на Рахівщини.

“Про Захід”

 

 

 

 


Про Захід