Зіпсовані під час ремонту на Капушанській бордюри замінять, однак гарантія на них — тільки два роки (Фото)

Опубліковано:

Ужгородці забили на сполох: бордюри на вулиці Капушанській (Перемоги) поблизу обласної лікарні ще не закінчили встановлювати, а частина їх вже покришилася, хоч ними навіть не користувалися мешканці.

Фотографії розмістили у мережі Фейсбук, що викликало емоційне обговорення.

 

На щойно встановлених “новеньких” бордюрах вже стали помітними дефекти, зокрема ржаві потьоки, сколи та неякісно встановлені елементи із проміжками.

Фото “Про Захід”

 

Як прокоментували ситуацію в Ужгородській міськраді, ремонт є капітальним, включає в себе замощування тротуару бруківкою, заміну бордюр та ряд інших робіт, і буде завершений тільки наприкінці жовтня, тож остаточні висновки робити зарано.

 

“Ми провели тендер, обрали фірму, яка виконує роботи. Матеріали обирались відповідно до цінової політики згідно наших вимог, тобто найкраще співвідношення ціна-якість, – розповідає Оксана Пайда, в.о. директора департаменту міського господарства Ужгородської міської ради. – Характеристики матеріалів затверджувала архітектура. Можна купити матеріали по тисячі і більше гривень за квадратний метр, але в нас за призначенням таких коштів немає.”

 

За її словами, про наявні недоліки знають і їх буде усунуто, причому не за бюджетні кошти.

 

“Це буде перероблятися. Роботи будуть прийняті тільки якщо на момент прийняття все буде у належному технічному стані, – наголошує Оксана Пайда, в.о. директора департаменту міського господарства Ужгородської міської ради. – Матеріали закуповуються за рахунок виконавця робіт. Є гарантійні зобов'язання згідно договору — два роки гарантії на роботи. На матеріали ж береться сертифікат, за яким гарантія теж складає два роки.”

Як запевнила чиновниця, якщо бордюри буде знищено скоріше встановленого гарантією терміну, то завод, який поставляє матеріали, буде проводити заміну за власні кошти.

 

Олена Смерека, “Про Захід”.

Про Захід