Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень

Опубліковано:

Пріоритетним напрямком діяльності підприємства у 2016 році є встановлення безкоштовних індивідуальних приладів обліку газу побутовим споживачам, на що компанія спрямує  5 млн грн. Це понад 30% від загального бюджету інвестиційної програми на рік. ПАТ "Закарпатгаз"  встановить 2,4 тис лічильників газу, що дозволить значно скоротити кількість клієнтів, які використовують природний газ без приладів обліку і вийти на показник забезпечення побутових споживачів області лічильниками у 99%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила інвестиційну програму ПАТ "Закарпатгаз" на 2016 рік. Загальний бюджет інвестпрограми становитиме 16,7 мільйонів гривень.

Крім установки лічильників, також відповідно до запланованих інвестиційною програмою заходів у 2016 році ПАТ "Закарпатгаз" планує провести реконструкцію та заміну майже 8 км аварійних газопроводів на суму 5,6 млн грн. На заміну шафових газорегуляторних пунктів, модернізацію та капремонт засобів електрохімзахисту передбачено фінансування в розмірі 4 млн грн. Програмою також передбачено майже 1,2 мільйона гривень на заходи, спрямовані на зниження виробничо-технологічних витрат природного газу – зокрема, 0,9 млн грн буде спрямовано на заміну лічильників газу, що встановлені у споживачів області, але знаходяться у власності ПАТ "Закарпатгаз" та визнані непридатними за результатами повірки.

"Основним джерелом фінансування передбачених програмою заходів є амортизаційні відрахування, – коментує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ "Закарпатгаз" Андрій Горват. – Інвестиційна програма – це план дій Товариства на рік. Від виконання передбачених заходів, в першу чергу, залежить як безпека наших споживачів, так і якість надання послуг загалом".

Реалізація заходів інвестпрограми відповідає принципам довгострокової стратегії ПАТ "Закарпатгаз" щодо зменшення втрат природного газу, покращення енергоефективності газотранспортної системи, і найголовніше – підвищенню рівня безпеки газопостачання Закарпатської області.

ПАТ "Закарпатгаз"

Про Захід