Бюджет Ужгорода на 2016 рік прийнято

Опубліковано:

Депутати Ужгородської міської більшістю голосів затвердили головний кошторис міста на 2016 рік.

Згідно з документом, доходи планують зібрати 727 мільйонів 736 тисяч гривень. На такому ж рівні встановили і видатки. Втім прямо на сесії стало відомо, що документ буде коригуватися. Як показує практика, чи не на кожному засіданні міськради до бюджету вносяться зміни.

Присутня на засіданні голова ДПІ у місті Ужгород Марія Бадида пояснила, що від того, приймуть бюджет, чи ні саме 23 грудня – різниці не буде, оскільки і так будуть вноситися зміни до бюджету.

Крім того Марія Бадида наголосила, що ще не відомо, чи залишать народні депутати норму, що акциз від реалізації нафтопродуктів і далі отримуватимуть міські бюджети. Якщо доходи від акцизу йтимуть у державний бюджет, доходи місцевої казни уже доведеться переглянути.

З її слів, сьогодні Ужгород отримує щомісяця 3 мільйони доходів від реалізації нафтопаливної продукції, мільйон – від реалізації алкогольної та тютюнової продукції.
Начальник фінуправління міськради Леся Гах наголосила, що прийняти бюджет – це обов'язок депутатів. З її слів, в Україні місцеві ради прийматимуть бюджети у період за кілька днів до і після 25 грудня – не зважаючи на те, чи приймуть на той час депутати Верховної Ради України державний бюджет. Водночас коли держбюджет буде прийнято, у перші тижні нового року депутати міськради, як і всіх місцевих рад України, повинні будуть внести зміни до місцевих бюджетів.

Представник фракції “Солідарність” Андрій Риба наголосив, що документ “асоціальний” і депутати фракцій за нього не голосують.

У підсумку, після тривалого обговорення, бюджет Ужгорода прийнято – 25 голосів “за”.

Про Захід

Про Захід