Біля Ворочева з незаконної врізки в нафтопровід в Уж вилилося багато дизпалива

Опубліковано:

Вчора вечері поблизу Ворочева Перечинського району Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжувала роботи з ліквідації наслідків розливу дизпалива у води Ужа. Сталося це внаслідок несанкціонованої врізки в трубу продуктопроводу ДП “Прикарпатзахідтранс” ЛВДС “Дубриничі”. Орієнтовна площа забруднення на поверхні водного дзеркала річки Уж станом на 18.00 становила близько 300 м2.

Аби не допустити подальшого розповсюдження нафтової плями, “надзвичайники” обробили периметр забруднення абсорбентом, здійснили відкачку затриманих боновими загорожами залишків нафтопродуктів.

Разом з тим аварійна бригада ЛВДС “Дубриничі” ДП “Прикарпатзахідтранс” загерметизувала трубу, зробила котлован для відкачки накопичених нафтопродуктів, встановила гідрозатвор на місцевому потічку лівої притоки Ужа в районі Ворочева, а також обробила абсорбентом місця локалізації нафтових залишків.

Ужгородців рятувальники заспокоїли, що з метою захисту водозабору міста Ужгорода від потрапляння нафтопропродуктів,  поблизу села Кам'яниця Ужгородського району були встановлені  спеціальні бонові загорожі. Спеціалісти гідрохімлабораторії БУВР Тиса, представники ужгородського МУВГ  та державної екологічної інспекції у Закарпатській області вже відібрали проби води та проводять постійний моніторинг ситуації щодо забруднення річки Уж.

Сьогодні роботи з ліквідації наслідків витоку нафтопродуктів з незаконної врізки будуть продовжуватися – повідомляє сайт управління ДСНС України в Закарпатській області.

Про Захід