Занедбана будівля дитсадка стала власністю родини секретаря Ужгородської міськради (Фотофакт)

Опубліковано:

Будівля колишньої освітянської бухгалтерії на вул. Закарпатській, 22, опинилася у зовсім занедбаному вигляді – вікна розбиті, територія заростає чагарниками. Про теперішній стан приміщення свідчать фото, зроблені нещодавно.

На початку Незалежності, як відомо, у цьому приміщенні розташовувався дитячий садок. Згодом його закрили, там почала працювати освітянська бухгалтерія. Потім її із приміщення теж виселили, воно стало довгий час пустувати.

Станом на сьогодні будівля не є муніципальною власністю – вона належить родині теперішнього секретаря Ужгородської міської ради Богдану Андріїву, який обрався як представник Партії регіонів. 

Як повідомив журналіста сам Богдан Андріїв, будівлю на аукціоні приблизно у 2007 році купила його дружина – підприємець Влада Андріїв

Варто нагадати, на той час – каденції мера Сергія Ратушняка, Богдан Андріїв також був депутатом міськради – як представник партії “Наша Україна”.

Хоча приміщення на Закарпатській, 22 – приватна власність, земля під ним та територія подвір'я формально все ще належить громаді. 

На засіданні 7 листопада 2014 року депутати міськради рішенням №1507 (пункт 1.9) дозволили Владі Андріїв розробляти проект землеустрою щодо отримання цієї ділянки у користування на правах оренди. 

На останньому засіданні – 19 червня – на сесію було винесене питання уточнення площі землі – із 0,1000 га до 0,1070 га. Втім це земельне рішення не набрало достатньої кількості голосів.

Ярослав Гулан

для “Про Захід”

Про Захід