На Львівщині зловмисники незаконно вимагали гроші у знайомого

Опубліковано:

На Львівщині поліцейські затримали трьох зловмисників, які незаконно позбавили волі свого знайомого, вимагаючи у нього гроші

За скоєне трьом мешканцям Львівського району загрожує покарання – до п’яти років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, вранці 11 жовтня в одному з сіл Львівського району четверо знайомих: троє чоловіків, двоє з яких віком 29 років та один 19-річний, а також 23-річна жінка, розпивали спиртне. Під час розпивання троє з компанії звинуватили свого четвертого товариша по чарці – 29-річного, у крадіжці грошей та вимагали повернути вкрадене.

При цьому зловмисники насильно утримували чоловіка у будинку та не давали йому покинути приміщення. Оскільки обвинувачений свою провину заперечував, вони побили його, знімаючи процес на мобільний телефон, а відео відправили його матері, вимагаючи нібито вкрадені кошти вже у неї. Побачивши, що її син перебуває у небезпеці, жінка звернулась за допомогою у поліцію.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції, слідчі та співробітники інших служб відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №1, а також оперативники карного розшуку поліції Львівщини.
Проведеними заходами поліцейські встановили місце, де зловмисники утримували потерпілого та затримали їх в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до п’яти років позбавлення волі.
Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину та обрання їм запобіжних заходів.

Про Захід