Буковинку судитимуть за легалізацію понад чверть мільйона

Опубліковано:

Протягом липня-грудня минулого року 23-річна жителька Берегомета незаконним шляхом заволоділа грошима двох заявників віком 26 і 48 років. Перебуваючи у шлюбі із засудженим, який відбував покарання у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів, налаштували схему незаконного збагачення грошима. Відповідно до санкції статті, їй загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що подружжя створило фейкову сторінку у соціальній мережі. Відповідно до їхнього злочинного задуму, жінка від іншого імені переписувалася з чоловіками, які надсилали їй кошти.

Загальна сума збитків, завданих заявникам, становить понад 255 тисяч гривень.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно буковинки для розгляду до суду.

Жінка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Про Захід