Ужгород: у музичному фаховому музичному коледжі ім. Д.Є. Задора зустрічаються з видатними музикантами

Опубліковано:


Доброю традицією в Ужгородському музичному фаховому коледжі імені Д.Є.Задора стали зустрічі з видатними музикантами, відомими митцями, представниками різних творчих професій. Одна з таких професій – майстер з виготовлення музичних інструментів – є, на жаль, не такою популярною на теренах України. А що вже казати про виготовлення старовинних музичних інструментів? Та Ужгороду поталанило мати серед відомих своїх мешканців майстра, ентузіаста, фанатично відданого музиці – Степана Тихоненка.

Минулого року пан Степан у рамках грантового проєкту Українського культурного фонду виготовив вієлу за середньовічними технологіями. Ця подія мала широкий резонанс у мистецьких і освітніх колах краю. Цього разу майстер презентував студентам 3 курсу Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора лютню, виготовлену за джерелами ХVІ ст.
Апробація нової лютні – це не єдиний сюрприз для юних музикантів коледжа. С.Тихоненко також презентував унікальний рукописний збірник – «Львівську лютневу табулатуру», оригінал якого зберігається в науковій бібліотеці Львівського національного університету імені І.Франка. Цей збірник засвідчує високий рівень музичної культури України періоду Відродження та її тісний зв’язок з європейськими традиціями.
Виступ п.Степана Тихоненка викликав жвавий інтерес у студентів та викладачів циклової комісії «Теорія музики» Т.І.Росул, В.В.Мадяр-Новак, В.В.Кумгир-Новак. Бажаємо майстру натхнення, здоров’я, успішних нових проєктів і з нетерпінням очікуємо на концерт старовинної музики з авторськими інструментами!

Викладачка-методистка
циклової комісії «Теорія музики»
Тетяна РОСУЛ

Про Захід