Львів отримав міжнародну відзнаку за покращення доступності до громадського транспорту

Опубліковано:

Представники Львівської міської ради взяли участь у Конгресі нової мобільності, що відбувався цього тижня у польському місті Лодзь. У межах заходу Львів отримав відзнаку індексу розумної міської мобільності країн Центральної та Східної Європи – за підвищення доступності до громадського транспорту в умовах війни.

«Розробники індексу відзначили зусилля Львова щодо покращення доступності до громадського транспорту та міста загалом, зважаючи на значне збільшення кількості людей з травмами, спричиненими повномасштабним вторгненням. Зокрема, було відзначено, що, незважаючи на припинення капітальних інвестицій в міську інфраструктуру в час війни,  місто продовжує працювати над створенням сприятливого середовища для всіх груп населення»,  – зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Посадовець додав, що включення до індексу розумної міської мобільності дасть можливість Львову в майбутньому залучати додаткові ресурси для обміну досвідом та отримання інвестиції у цю сферу. 

Додамо, станом на зараз у Львові 52% громадського транспорту є пристосовані для людей з інвалідністю. Місто облаштовує безбар’єрний простір і на зупинках громадського транспорту. Так, станом на зараз доступними або частково доступними є 75% зупинок у Львівській громаді. Окрім того, зроблено понад 2 тис. понижень бордюрів на пішохідних переходах. 69 переходів освітлені, на світлофорних об’єктах облаштовано 317 звукових пристроїв. Більше інформації щодо облаштування доступності у Львові  – у презентації уповноваженої Львівської міської ради з питань доступності Ірини Маруняк.

Львівська міська рада

Про Захід