На Львівщині судитимуть наркоділків, обвинувачених у збуті «метадону»

Опубліковано:

Встановлено, що троє мешканців Львівського району віком 38, 39 та 41 рік організували постачання та розповсюдження у спосіб «з рук в руки» наркотичного засобу «метадон» на Львівщині. «Працювали» переважно на автобусних та автозаправних станціях та поблизу магазинів, їх щомісячний прибуток становив близько 300 тисяч гривень.

Правоохоронці задокументували кілька фактів збуту зловмисниками наркотичних засобів, а також під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автомобілях, якими користувались наркоділки, було виявлено та вилучено: пакунки із «метадоном» та «канабісом», чорнові записи, кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Зловмисників викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю спільно з слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, співробітниками Управління кримінального аналізу поліції Львівщини, за процесуального керівництва Жовківської обласної прокуратури. Затримання проводились за силової підтримки спецпризначенців поліції Львівщини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 та ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Львівська обласна прокуратура

Про Захід