Рівненщина та ООН об’єднують зусилля задля підтримки вимушених переселенців

Опубліковано:

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів зустріч з представниками управління ООН з координації гуманітарних справ. Мова йшла про реалізацію на Рівненщині проєкту ООН з підтримки внутрішньо переміщених осіб. Останніх зараз в області 45 тисяч.

Проєкт стартував у квітні. За цей час у 8 місцях, де компактно проживають вимушені переселенці, організували роботу мобільної бригади. До її складу входять психологи, юридичні консультанти, фахівці з соціальних послуг.

Крім цього, облаштовують безбар’єрний доступ до одного з гуртожитків для ВПО у Рівному. А також проводяться тренінги з працевлаштування та самозайнятості.

«Ми були вражені співпрацею між владою, громадськими організаціями та людьми, які піклуються про вимушених переселенців. Ваш досвід можна ставити у приклад іншим областям», – наголосила спеціаліст відповідності до вимог Гуманітарного фонду для України Ліліан Ндута.

Сторони домовилися внести у проєкт незначні корективи, враховуючи потреби.

«Зважаючи на велику кількість людей похилого віку та з інвалідністю, маємо необхідність у додатковому транспорті. Також є потреба з облаштування нових місць проживання для ВПО. Дякую представникам такої потужної інституції як ООН за сталу підтримку. Продовжуємо нашу співпрацю», – зазначив Олександр Коваль.

Довідково

Проєкт «Багатогалузева та адресна секторальна гуманітарна допомога для вразливих категорій ВПО, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні та проживають у колективних центрах Рівненської області» реалізує ГО Центр Інтеграції у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF

Управління ООН з координації гуманітарних справ

Про Захід