Компанія Babbel продовжила безкоштовні курси з трьох мов для українців

Опубліковано:

Німецька компанія Babbel, що розробила мовні курси для українців на початку повномаcштабного вторгнення рф, заявила, що продовжить надавати безкоштовний доступ для усіх україномовних користувачів. 

За інформацією компанії, з 2022 року на онлайн-платформі Babbel зареєструвались близько 750 тисяч українців, які вивчають англійську, німецьку та польську. При цьому серед користувачів, які живуть в Україні, найбільш популярною є англійська (70%), тоді як серед тих, хто виїхав – німецька (її вивчає половина користувачів). 

Щоб підтримати українців, які були змушені виїхати з країни та адаптуватись у новому середовищі, Babbel вперше створила навчальні курси для україномовних користувачів – раніше застосунок не мав української мови як базової і не був популярним в Україні. Курси складаються з коротких уроків та націлені на реальні щоденні ситуації, що дає можливість одразу використувати мову на практиці.

Знання мови – це завжди ключ до взаєморозуміння між людьми, а для українців, які покинули свій дім через війну, це – питання виживання. У лютому 2022-го ми побачили, як важко порозумітись українцям, що переїжджали до інших країн, і місцевим волонтерам. Тоді ми відклали всі комерційні задачі і сфокусувались на розробці безкоштовних українських курсів – ми просто знали, що вчинити так буде правильно, – згадує Арне Шепкер, СЕО компанії Babbel. – Зараз команда Babbel працює над новим контентом і окремими практичними темами (наприклад, працевлаштування), щоб зробити курси ще більш корисними для україномовних користувачів.”

Доступ до курсів на базі української мови був і надалі буде безкоштовним, наголошують в компанії. Окрім того, мобільний застосунок Babbel може працювати без інтернету, якщо попередньо завантажити уроки на пристрій – це може бути корисно під час тривалих відключень електроенергії або відсутності стабільного зв’язку. 

Дізнатись більше про навчання та зареєструватись можна за цим посиланням: https://ua.babbel.com/

Про проект:

Babbel – компанія зі штаб-квартирою у Берліні, розробник екосистеми цифрових продуктів для вивчення іноземних мов. Babbel об’єднує декілька сервісів: мобільний застосунок для самостійного навчання Babbel App, уроки з репетиторами Babbel Live, подкасти Babbel Podcasts та корпоративне В2В рішення Babbel for Business. 

Заснований у 2007 році, Babbel App став першим у світі застосунком для вивчення мов. Компанія використовує модель платного доступу – станом на сьогодні Babbel вже продала більше 16 мільйонів підписок, що робить цю платформу найбільш продаваною серед мовних навчальних рішень у світі. 

Babbel пропонує вивчення 14 мов. Над курсами працює понад 650 сертифікованих викладачів та лінгвістів, які постійно вдосконалюють матеріали і доповнюють інтерактивом, живими уроками, іграми, аудіо та відео, що допомагає фокусуватись на використанні мови у реальних життєвих ситуаціях. Дослідження лінгвістів із Університету штату Мічиган, Єльського університету і Міського університету Нью-Йорка продемонстрували ефективність навчальних методів Babbel.

Поєднання технологічності та персоналізації у продуктах компанії відзначають експерти на глобальному рівні – так, лише цього року Babbel увійшла в список найбільш інноваційних компаній цифрового навчання від Global Silicon Valley та стала фіналістом EdTech Awards 2024.

Про Захід