Чернівчан запрошують на безоплатний тренінг із протидії шахрайству від інструктора Кіберполіції

Опубліковано:

20 вересня у Чернівцях на базі освітньо-культурного Гончаренко центру організовують тренінг з протидії шахрайству під час війни. Зустріч проведе інструктор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області Тарас Мочернюк. 

Як зазначають організатори, за статистикою кожен дев’ятий опитаний українець ставав жертвою шахраїв від початку повномасштабного вторгнення. Аби навчити чернівчан ефективно розпізнавати шахраїв, у Гончаренко центрі вирішили провести тренінг. 

«На тренінгу говоритимемо про те, як не стати жертвою шахраїв, та як захистити свої дані. Кіберзагрози стали невід’ємною частиною нашої цифрової реальності. Від шкідливого програмного забезпечення до фішингових атак — небезпека може чекати будь-де. За кожним зламом акаунта або викраденням даних стоять реальні люди — хакери, кіберзлочинці або навіть організовані групи, які шукають вразливі місця в нашій цифровій безпеці», — діляться у Гончаренко центрі Чернівці.

На тренінгу учасникам розкажуть, які бувають кіберзагрози, хто сидить по ту сторону монітора, чому месенджери не найкраще місце для таємниць та як захистити себе від хакерів.

Спікером заходу буде Тарас Мочернюк — інструктор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області. 

Тренінг відбудеться у п`ятницю, 20 вересня о 18:00 за адресою вул. Івана Франка, 1, 2 поверх (Гончаренко центр Чернівці). Для участі достатньо заповнити форму за цим посиланням.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

Про Захід