Львів’ян, які постраждали внаслідок обстрілу міста, відвідали ветерани

Опубліковано:

До поранених містян, пацієнтів лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова, завітали Андрій Жолоб та Володимир Рудковський.

Андрій Жолоб до повномасштабного вторгнення працював лікарем-травматологом, а на війні очолив медичну роту однієї з бригад ДШВ. Нині ж керує Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій.  А Володимир Рудковський на війні був командиром механізованої роти і втратив ногу під час штурму ворожих позицій на Запоріжжі. Нині він є амбасадором та мотиваційним тренером Центру UNBROKEN. Обидва ветерани добре знають, що таке воєнна травма і яким тривалим може бути відновлення. Тому і вирішили підтримати цивільних, які постраждали внаслідок однієї з найбільших атак на Львів.

Володимир Рудковський поговорив з постраждалими про важливість не лише фізичного, а й психологічного відновлення.

«Коли я тільки приїхав і лежав, не знаючи, що матиму протез, до психологів я не звертався. Але, потрапивши тут до Центру ментального здоров’я, де ми разом малювали картини та просто розмовляли, як зараз з вами, я зрозумів — скільки всього мені дав Бог. Тепер я можу бачити як росте моя донька, переглядати серіали, які давно хотів подивитися, а головне — допомагати іншим», — наголосив пацієнтам Володимир і закликав їх не ігнорувати психологічні наслідки травми.

Своєю чергою одна із постраждалих під час розмови з ветеранами зазначила, що нині, як ніколи, обдарована увагою. Після поранення жінка каже, що переосмислила своє життя.

«Навколо мене знову з’явилися люди, з якими я думала, що втратила зв’язок, ті, з ким ми давно не спілкувалися. Мене так підтримують, що зараз в мене просто немає часу сумувати. Тепер я можу читати художні книжки! І хочу втілити в життя те, на що раніше не вистачало часу. Звідси я вийду зовсім іншою людиною», — ділиться з ветеранами пацієнтка.

Станом на 16 вересня у лікарнях Першого медоб’єднання Львова залишається ще 9 пацієнтів, які постраждали внаслідок обстрілу 4 вересня: 3 – у Лікарні Святого Пантелеймона. 6 – у Лікарні Святого Луки. Двоє із поранених все ще перебувають у реанімації.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/303390-lvivian-iaki-postrazhdaly-vnaslidok-obstrilu-mista-vidvidaly-veterany

Про Захід