Мукачівські прикордонники вшанували пам’ять жертв Другої Світової війни

Опубліковано:

Сьогодні,  22 червня у  День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, прикордонники Мукачівського загону хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

    У червні 1941 року військово-повітряні сили фашистської Німеччини здійснили ряд раптових масових ударів авіацією і сухопутними військами на фронті від Балтійського моря до Карпат. Розпочалася Велика Вітчизняна війна Радянського Союзу проти фашистської Німеччини. У надзвичайно тяжких, украй невигідних умовах, ослаблені політично і духовно сталінським терором розпочали народи Радянського Союзу цю війну.

    З перших днів війни територія України стала ареною завзятих боїв радянських військ з німецько-фашистськими загарбниками.

У результаті бойових дій в Україні було зруйновано понад 700 міст і містечок, 16,5 тис. промислових підприємств, 18 тис. лікувальних установ, 33 тис. шкіл, технікумів, вузів і науково-дослідних інститутів, 19 тис. бібліотек, понад 30 тис. колгоспів, радгоспів, МТС. Десять мільйонів чоловік залишилися без даху над головою. Проте найстрашнішими були людські втрати, які, за підрахунками дослідників, в Україні становили 8-10 млн. чоловік.

    Без тієї самовідданої, героїчної боротьби, мужності та патріотизму переможців нацизму не було б сьогоднішньої Європи, не було б незалежної України!

   Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

                                                                         

Про Захід