На Рівненщині додатково імунізуватимуть дітей від поліомієліту

Опубліковано:

У Рівненській області відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області, на якій розглянули питання щодо виявлення захворювання на поліомієліт у Рівненському районі. Обговорили також заходи з недопущення поширенню захворювання на території області.

Ситуацію класифікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного масштабу.

Упродовж двох тижнів, із 11 до 22 жовтня в області відбудеться невідкладний «нульовий» тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ на території, де зафіксовано випадок, для дітей до 5 років включно, незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди будуть тривати впродовж 90 днів та охоплять усе населення області цієї вікової групи.

Наразі в області рівень імунізації дітей від поліо є недостатнім. Лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення в 2021 році. За таких темпів до кінця року без вживання додаткових заходів досягти потрібного для колективного імунітету показника в 95 % не вдасться.

Комісія ТЕБ та НС також вирішила, що невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання.

В Україні є достатня кількість ефективних вакцин, які закуплені за кошти державного бюджету.

Нагадаємо, в Україні зафіксували випадок паралічу, який був зафіксований у 1,5 річної дитини з Рівненської області. 

Про Захід