«Beauty around» – в Ужгороді відбувся поліетнічний фестиваль культур (Відео)

Опубліковано:

Якоб приїхав на Закарпаття з Німеччини. Тут від стажуються  — викладає німецьку мову в школах Мукачева. На фестиваль мультикультур потрапив  разом з німецьким навчальним центром і  готовий поділитися історією та культурою своєї країни.

Якоб ЙОГАНСОН

студент – стажер з Німеччини

Одну річ я не можу вибрати, бо про Німеччину можна багато говорити, але я можу сказати, що Німеччина дуже відкрита країна і всі це знають, ми всім сердечно раді.

Ріпляника від українців, гострий рис від нігерійців – національні смаколики невід’ємна частина мультикультурного фестивалю.

Сандра

студентка з Нігерії

ми приготували не тільки рис, а також пасту, але найголовніше що там є наш найголовніший інгредієнт, наші страви трохи пікантні, трошки гострі, але ми не робили їх такими гострими, як в Нігерії, і ми сподіваємось, що люди спробують і будуть знати, як смакує  Нігерія.

Оксана  ІВАНУС

директор Народного дому з Львівської  області

У нас сьогодні на українській кухні представляють страви  майже з 10 регіонів України це і з Запоріжжя і з Черкас і з Львівщини,  це є ріпляника, це є коровай  старовинний традиційний, який ми привезли, це є засушена малина, засушені яблука, це є  канапки  такі з салом і з огірками  —  це є наші українські традиційні вареники з салом і з цибулею  ну це таке саме  головне.

Уже вчетверте на центральній площі міста збираються іноземні студенти ужгородського національного університета, представники громадських організацій, усі охочі відкрити для себе світову культуру.

Ірина САВЧЕНКО

організатор фестивалю «Beauty around»

Вони десь є такою родзинкою, оскільки до культури словаків, угорців, румун ми  уже звикли, ми її бачимо, а вони – вони приїхали здалека, і ми багато чого не знаємо про них,  а у них насправді культура дуже – дуже така різнобарвна  ви знаєте минулого року. І я пам»ятаю, коли студенти з Індії  і  робили свою презентацію про країну вони сказали, ви знаєте всі думають, що Індія це там лише сміття, а у нас багато  чого прекрасного і вони показують і Тадж Махал  і діаманти, які тепер уже в короні англійської королеви і культура і їхні фестивалі і їхній одяг – це прекрасно  багато чого ми не знаємо про студентів з Африки, звичайно  у них свої традиції, трошки  інші, але знаєте, вони напевно роблять наш Ужгород трошки багатшим.

Цього року, як і завжди у фестивалю благородна мета – підтримка дітей, які потребують невідкладної допомоги. Ціна за страви символічна, але організатори сподіваються на щирість гостей та учасників фестивалю.

Більше у відео УжІнформ:

Про Захід