Нові актори та режисери: в Ужгороді завершилася кіношкола «Скалка ‘ 2019» (Відео)

Опубліковано:

12 кіноробіт встигли відзняти і змонтувати учасники літньої кіношколи «Скалка-2019». На все у 30 учасників із Закарпаття, Львова, Тернополю та Києва був лише тиждень. Тренувалися вони в операторській та акторській справі, самостійно складали сценарії та монтували. З учасниками ділилися знаннями відомі драматурги, режисери, оператори, актори та викладачі сценічного мистецтва.

Вячеслав ЄГОРОВ

координатор проекту

Усі учасники кіношколи побачили перед собою під час нашої закарпатської кіно школи «Скалка ‘2019» побачили реальних людей, які в кінопроцесі вже реалізували проекти. Тобто, це не теорія, це практика, це не якась там білітристика, це спорт.

Для досягнення максимального результату та повного занурення учасників у творчий процес їх поселили в наметовому містечку. У сонячні дні всі були на зйомках, а коли погодні умови погіршувалися, вони писали авторські сценарії.

Павло ГОМОНАЙ

менеджер проекту з організаційних питань

Ми робили для учасників досить спартанські умови, тобто, вони проживали в наметах. Хоча, це рекреційна зона УжНУ прекрасна, чудова. Я думаю, що ми дали можливість займатися чистою творчістю. Тобто, люди на думали ні про що, крім кіно.

Команда організаторів кіношколи мала не одну мету. Окрім підготовки нових, креативних та творчих учасників до світу кіно, вони прагнули розвивати кінематографічне мистецтво на Закарпатті. В області багато відомих акторів, а на деякі локації приїздять знімати епізоди фільмів колеги з-за кордону.

Олександр ГАВРОШ

сценарист та драматург

Кіно – це той жанр мистецтва, який чим далі, тим більше зростає і це та галузь, яка бурхливо розвивається в цілому світі навіть як економічна складова. Закарпаття має всі можливості для того, щоб кіно розпочинало жити. Тут маємо 5 театрів, маємо професійних акторів, маємо чудові локації і є дуже цікава історія, дуже цікаві теми для того, щоб знімати кіно навіть про саме Закарпаття.

З-поміж робіт учасників журі обере найкращий фільм, який згодом з’явиться в інтернет-мережі. Проект триває і вже відкрито набір на участь у «Скалці‘ 2020 ». Деталі конкурсу поки не розголошують, але обіцяють змінити формат та підготувати сюрпризи.

Більше у відео УжІнформ:

Про Захід